Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Kuchenna sytuacja podbramkowa
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
martita8503
guru
guru


Dołączył: 29 Gru 2010
Posty: 2092
Skąd: okolice Krakowa

PostWysłany: Wto 29 Lis 2011, 13:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Azadi albo poprostu nafaszeruj pierś z kurczaka grzybami i cebulką, można też paprykę dać i zapanieruj to w ciasto uśmiech fajnie wygląda ( można zrobić takiego pieroga) i dobrze smakuje - choć fakt jest dość ciężkie uśmiech

Albo banalnie proste- paprykę nafaszeruj mięsem z warzywami i zapiecz w piekarniku- świetnie wygląda i jest niskokaloryczne uśmiech
_________________
"[...] miłość trzeba budować, odkryć ją to za mało"



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Fantazja
guru
guru


Dołączył: 10 Mar 2011
Posty: 4588
Skąd: lubelskie

PostWysłany: Wto 29 Lis 2011, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ostatnio jadłam zrobione przez koleżankę przepyszne polędwiczki w cieście naleśnikowym - ekspresowe danie palce lizać uśmiech

Wystarczy pokroić mięsko w paseczki grubości ok. 2 cm., przyprawić, zamoczyć w cieście naleśnikowym (gęstszym i przyprawionym na słono - ostro) i usmażyć w głębokim tłuszczu. Pyszotka. Do tego sos czosnkowy - super.
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
w_chmurach
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 04 Paź 2011
Posty: 800
Skąd: Katowice

PostWysłany: Wto 29 Lis 2011, 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja bym chyba stawiała na klasykę , jakaś pieczeń, albo właśnie te udka, ziemniaczki , jakaś surówka, lekka zupka i deser, może szarlotka z lodami , nic trudnego tym bardziej , że wszystko idzie kupić gotowe ( mowa o deserze) uśmiech
_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Azadi
guru
guru


Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 2992
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Wto 29 Lis 2011, 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Postanowione: będzie udko z rękawa z jakąś formą ziemniaka i sałatką kukurydziano-porową uśmiech zupy niet, a w ramach deseru to na 1000% teściowa przywiezie mniamuśne ciasto, albo raczej 3 rodzaje oczko
Dzięki za wszelkie sugestie, część sobie zapamiętam w zakłądce 'do wypróbowania' Very Happy
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ewelinka89
moderator
moderator


Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 9832

PostWysłany: Wto 29 Lis 2011, 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym postawiła na jakąś pieczeń - mąż lubi właśnie w rękawie różne cuda piec. A sobie zazwyczaj jak taki typowy obiad robię np. zapiekany camembert, więc może jako alternatywa? ;p
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Azadi
guru
guru


Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 2992
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Wto 29 Lis 2011, 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Organicznie nie trawię camemberta język dla mnie obiad na codzień jak sama robię to makaron/ryż z sosem, w kategorii sos panuje duża dowolność (ze słoika, z proszku lub z natchnienia, czyli robiony wg własnego przepisu z tego co akurat jest) język
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Blue_Bird
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 08 Mar 2011
Posty: 716

PostWysłany: Sro 30 Lis 2011, 8:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Azadi, kurczak jest taki...przewidywalny uśmiech Moja teściowa już by kręciła nosem, że nic innego nie umiem zrobić.

Moim popisowym daniem "podbramkowym" jest schab pieczony w rękawie foliowym.
Nadziewam go ząbkami czosnku, suszonymi śliwkami lub morelami, rzadziej paskami boczku (warto je wcześniej zamrozić, łatwiej się je aplikuje:) )

Nadziany schab przyprawiam solą, pieprzem (często grubo mielonym) i ziołami (tymianek, oregano, czasem mieszanka prowansalska ze sklepu).

Gdy są u nas na obiedzie Rodzice dorzucam do worka kilka ziemniaków w połówkach, a dla nas marchewki- są pyszne takie upieczone w sosie ze schabu uśmiech
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
w_chmurach
uzależniony
uzależniony


Dołączył: 04 Paź 2011
Posty: 800
Skąd: Katowice

PostWysłany: Sro 30 Lis 2011, 9:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jeszcze nie miałam, obiadu takiego oficjalnego u siebie , ale unikam go jak ognia, i nawet nie chodzi o to , ze coś by mi nie wyszło i nie miałabym ich gdzie nakarmić, ale musieli by jeść przy stolikach z ikei , a to raczej nie było by wygodne. uśmiech
_________________



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nimfa
moderator
moderator


Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 10588

PostWysłany: Sro 30 Lis 2011, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja uważam, ze na takie oboadki to najlepsze są danie tradycyjne. Każdy lubi co innego, a schabowego czy kurczaka prawie każdy zje.

Mi się podoba pierwszy przepis w tym temacie, ale nie zrobię czegoś takiego bo u mnie w rodzinie jeszcze tylko mój brat toleruje połączenie mięsa z owocami język


A jak już o jadłospisie mowa....co zrobić na chrzciny?pytajnik? Na obiad planuję standard: rosół i schabowy, zmieniaczki z suróweczką! Jakieś 2 - 3 sałtki zrobię, jakaś wędlina, ser, warzywka. Na ciepło krokiety z barszczykiem i nie wiem czy dawać coś jeszcze na ciepłopytajnik?
No i jak macie jakieś ciekawe pomysły to dawajcie...chętnie skorzystam...a i mój teść nie je drobiu język
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Azadi
guru
guru


Dołączył: 21 Sty 2011
Posty: 2992
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Pią 2 Gru 2011, 12:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Blue_Bird napisał:
Azadi, kurczak jest taki...przewidywalny uśmiech Moja teściowa już by kręciła nosem, że nic innego nie umiem zrobić.



Trudno język ale przynajmniej większość ludzi to zje, poza tym dowiedziałam się już z kilku źródeł o kobietach które za mąż wychodząc umiały zrobić jajecznicę i herbatę - w efekcie nikt od nich nigdy nie wymagał codziennie 2-daniowych obiadów i pieczenia co najmniej raz na tydzień oczko poza tym żeby moich przyszłych teściów naprawdę zachwycić powinnam im zrobić prawdziwą śląską roladę z kluskami i modrą kapustą, a tego robić nie umiem ani na ząb i eksperymentować teraz nie będę oczko choc przyswoić sobie to muszę i tak, ale nie na teraz język
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Forumki w kuchni Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.



Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group